woensdag 20 september 2017

Nijmegen woensdag 20 september 2017

Gistermiddag moesten we afslaan van de Maas naar het Maas-Waal kanaal. De eerste sluis stond zowaar open en wij mochten door de keersluis opening.
Het stond netjes aangegeven.

Het was zelfs dubbel groen licht.
Dat zien we graag.











Aan het eind van het kanaal rechts af 5 km richting Nijmegen over de Waal. Waarschijnlijk de drukste rivier van Nederland. We kregen meteen stroom tegen. Maar liefst 5 tot 6 km per uur. We gaan maar ongeveer 10 tot 11 door het water, dus dan blijft er maar zo'n 5 km over de grond over. De vrachtschepen varen hier met een blauw bord naast hun stuurhut. De stroomopwaarts varende schepen mogen dan de binnenbocht nemen, want daar stroomt het minder hard. Stroomafwaarts varende schepen komen dan met zo'n 20 km/uur je tegemoet. Wij moeten gewoon goed aan de zijkant varen, naar keuze stuurboord of bakboord wal. Nijmegen lag aan stuurboord wal, dus wij zijn rechts blijven varen. Er kwamen dus tegenliggers tegemoet die 4 keer zo snel waren dan wij.

We blijven een dagje in Nijmegen, want we liggen tegen het centrum aan. Bovendien wordt het weer ook weer iets beter.
Er moet ook nog geklust worden. We slapen nu in een achter hut en er was een draag latje van een luik losgeraakt. Zat vastgemaakt door er grote nieten in te schieten. We hebben eergisteren extra latjes en schroeven gekocht. Zo zit het beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten